Medlem sedan: 2008-11-07

Fjodor2000s omdömen

Här visas de omdömen Fjodor2000 har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

28 dagar sedan

Brother DCP-L2560DW

 
I grunden en mycket bra multifunktionsskrivare. Men en del saker som borde kunna förbättras. Lite fördelar (+) och nackdelar (-):

+Förhållandevis kompakt storleksmässigt för att vara en multifunktionsskrivare.
+Fläkten stänger av sig ganska snabbt efter utskrift (efter ca 10 sekunder). På tidigare modeller som DCP-7070DW var fläkten igång flera minuter efter avslutad utskrift.
+Rymmer pappersarken i ett fack inuti skrivaren, så det inte behöver sticka ut och vara oskyddat så det samlar damm. V...   Läs mer
3 år sedan ( Uppdaterat: 28 dagar sedan )

Brother DCP-7070DW

+1 
Lite positiva respektive negativa synpunkter:

Positivt:
+Hyfsat kompakt format
+Bra kombination med skrivare, scanner och kopiator
+Kopior tagna med kopiatorfunktionen blir helt ok så länge de inte innehåller "komplicerade" bilder/grafik (tex "raster-mönster"). Vanlig text blir riktigt bra.
+Automatisk duplex-funktion
+Rymmer pappersarken i ett fack inuti skrivaren, så det inte behöver sticka ut och vara oskyddat så det samlar damm.

Negativt:
-LCD-displayen har dåliga betraktningsvinklar. Tex...   Läs mer
 
Denna modell verkar vara närmast identisk med tex Cylinda VK185 och Vestfrost FZ365W. Endast smärre detaljer som utseendet på dörren verkar skilja dem åt.

I övrigt ser de lika ut och har samma specifikationer vad gäller antal flaskor, ljudnivå på kompressor, invändigt utseende, utförandet av hyllplan, osv. Jag skulle tro att själva grundkonstruktionen görs av en och samma tillverkare, sedan sätter Smeg/Cylinda/Vestfrost/osv på lite olika detaljer i form av vilken dörr de väljer osv.

Lite förd...   Läs mer
 
2 mån sedan

Electroworld

 
Bra priser, speciellt om man orkar bevaka när de har kampanjer (ofta 12% eller mer i rabatt, med redan bra priser som grund). Tyvärr verkar dessa rabatt-priser nämligen inte "slå igenom" på Prisjakt och liknande, så det funkar inte att använda Prisjakts automatiska prisbevakningstjänst för att fånga upp erbjudandena.

Vad det gäller kundservice så är de bra att ha att göra med. Jag returnerade en produkt och det fungerade smidigt. Tyvärr går kundservice endast att nå via mail (de kan dock ringa...   Läs mer
 
4 mån sedan

Lekmer

+1 
Tyvärr katastrofal kundservice och leverans. På hemsidan står det att leveranserna ska ta 1-3 dagar om de finns i lager, annars max 5 dagar.

Men de har tydligen nytt lagersystem som strular enormt. Kundservice kan inte ens ge status för leveranserna. De verkar inte kunna följa order och leverans överhuvudtaget. Så när man kontaktar dem ger de ger bara generella standardsvar som att "varorna borde nog komma snart", "kanske kommer de på torsdag, men vi kan inte lova något", "vi har mycket att gö...   Läs mer
  • Butiken svarar:

    Hej!
    Vi ber om ursäkt för att vi inte har kunnat leverera ditt paket till dig inom den tid som vi utlovat. Just nu har vi driftstörningar på vårt lager som dessvärre har inneburit något längre leveranstider än vanligt. Vi hoppas att du fått den hjälp du sökt i kontakt med vår kundtjänst (http://lekmer.se/kundtjanst/), annars är du så klart välkommen att kontakta oss på nytt. Vi tackar dig för dina synpunkter och kritik och jag kommer att se till att föra dem vidare till ansvarige omgående. Vh, Lekmer.se

7 mån sedan

Mede8er MED600X3D

 
Har fungerat felfritt sedan jag köpte en för ca 2 månader sedan.

+Startar ganska snabbt, klarar alla audio/video-format jag provat hittills, har inga problem med att ansluta till filserver via lokalt nätverk, passiv kylning så den är helt ljudlös, liten och smidig.

-En nackdel är att mjukvaruuppdateringar inte kan laddas ner via Internet direkt till mediaspelaren. Utan man får ladda ner uppdateringsfilen från Internet och lägga den på en USB-sticka som man sedan sätter i mediaspelaren, varpå ...   Läs mer
 
Tyvärr tappar den här spelaren anslutningen till Windows Shares stup i kvarten. Den rapporterar fel i stil med "The last content source has been removed" eller "There is no media available for playback". Detta trots att servern är uppe och Windows Share:n går att nå från andra datorer i samma lokala nätverk.

Det enda sättet att komma åt Windower Nätverksservern från mediaspelaren igen är att:

1. Stänga av WD Media Playern.
2. Starta om servern som har Windows Share:n.
3. Starta WD Media Playe...   Läs mer
 
Den Victorinox-variant som har den bästa kompromissen mellan antal nyttiga verktyg och storlek i min mening. Den viktigast skillnaden mot varianten Climber är att Explorer även har stjärnskruvmejsel (samt förstoringsglas, vilket också är bra men mindre viktigt enligt mig).

Komplettera gärna med en fiffig miniskruvmejsel som kan fästas i korkskruven, se tex:
http://www.swissknifeshop.com/swiss-army-mini-screwdriver
1 år sedan

Asus DSL-N12U B

 
Mycket prisvärd ADSL-modem/router. Ganska liten, smidig och trevlig design. Lättanvänt webbaserat användargränssnitt för inställningar. En nackdel är dock att många inställningar kräver en omstart, vilket tar extra tid. Om man inte rör inställningarna så ofta gör detta inte så mycket.

En annan nackdel är att den är temperatur-känslig. När jag hade den placerad ovanpå en Netgear switch som alstrade värme så tappade den ADSL-uppkopplingen och hängde sig ganska ofta (ca en gång per 24-48 timmar)....   Läs mer
 
Mycket bra fläkt. Riktigt tyst och kyler utmärkt jämfört med diverse andra fläktar jag haft. Låg effektförbrukning (max 0.6 W).

Bäst av allt är att den kan leverera ett högt tryck på luftflödet. Därmed lämpar den sig speciellt väl för att frakta luft genom CPU-kylare och ställen där det är trångt i datorlådan.

Möjligtvis kan NF-P12 eller NF-S12 vara ännu något tystare (har inte provat dem). Men speciellt den senare av dessa har inte lika bra tryck på luftflödet enligt specifikationerna, så d...   Läs mer
 
+Extremt lätt för sin storlek (2.6 kg). Imponerande!
+Känns mycket hållbar.
+Hög finish.
+Integrerat TSA-lås.
+Eftersom väskan är helt formgjuten finns det inget "fladdrande tyg" inne i den.

+/-Fyra hjul gör det lätt att snurra runt väskan och dra dra den genom smala passager. Men hjulen är också lite mindre än på väskor med två hjul, så det går inte lika bra att dra väskan på underlag som är ojämna (tex gatstenar eller grusväg).
+/-Draghandtaget är ett "T-format" handtag, vilket inte är lika ...   Läs mer
4 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

Whirlpool VT266/WH (Vit)

 
Positivt:
+Bra funktioner.
+Många tillagningsalternativ.
+Värmer maten jämnt.
+Snabb upptining.

Negativt:
-Luckan är helsvart och gallret innanför är så tätt att det inte går att titta in för att se hur pass färdig maten har blivit. Man måste alltså öppna luckan för att se om den börjar bli färdiglagad, vilket är irriterande.
-Mikrovågsugnen ger ifrån sig ett skallrande ljud när man stänger luckan (verkar komma från något metallgaller i taket i mikrovågsugnen?). Jag vet inte om detta problem v...   Läs mer
4 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

Samsung BD-D8200N 250GB

 
Skaplig Blu-ray spelare, men tyvärr också med en del nackdelar:

Positivt:
+Bra kombination med Blu-ray, möjlighet till TV-inspelning, och mediaspelare.
+Snygg design.
+Mediaspelaren har stöd för ganska många olika media-format. Saknar dock stöd för FLAC tyvärr.

Negativt:
-Har en fläkt som väsnas. Som tur är är den bara igång när man spelar Blu-ray eller video till/från hårddisken, men det är irriterande ändå och i tysta partier i filmen hörs fläkten.
-Surrljud från Blu-ray skivan när den snur...   Läs mer
2 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

SanDisk Ultra SDHC Class 4 15MB/s 4GB

 
Jag fick en skrivhastighet på ca 12MB/s när jag kopierade en 3.5 GB fil till kortet i Windows 7 64-bit. Skapligt med tanke på att SD-kortet är förhållandevis billigt.
3 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

Transcend USB 3.0 JetFlash 700 32GB

+1 
Sekventiell hastighet med: ASUS P8Z77-I Deluxe moderkort / Win7 / USB-stickan formatterad i NTFS / kopierade en 28 GB fil till & från SSD:

Via USB3: ca 40 MB/s write, 75 MB/s read
Via USB2: ca 25 MB/s write, 35 MB/s read

Övrig info:
* En nackdel är att när man har tagit av "korken" som skyddar kontakten, så kan man inte sätta den på baksidan av USB-stickan (vilket man kan på en del andra USB-stickor). Det hade varit bra att kunna sätta korken på baksidan så man slipper riskera att glömma bort...   Läs mer
2 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

Centurion KG-220

 
Köpte köksvågen eftersom det var väldigt bra pris på den. Blev lite orolig eftersom jag hade läst en kommentar här på Prisjakt att den skulle väga fel hela tiden. Men jag har använt den ett tag nu och jag tycker den väger noggrant, och visar samma vikt från gång till gång (när man väger samma sak). Någon gång har jag noterat 1-2 gram i avvikelse (beroende på var på vågen man placerar det som ska vägas), men det är försumbart.

Uppdatering:

Jag hade problem med att vågen satte på och stängde av...   Läs mer
+9 
Imponerande tyst hårddisk! Både spinn- och sökljud är väldigt låga, speciellt med tanke på att det är en 6 TB hårddisk och har 5 platters/skivor. T.o.m. lägre ljudnivå än min gamla 2 TB disk (av annan tillverkare och modell).

Dessutom hög läs- och skrivhastighet för att vara en 5400 RPM disk. Något hög tid för att spinna upp disken vid uppstart, men inte anmärkningsvärt med tanke på att den har 5 platters och väger en hel del (0.75 kg).

Låg effektförbrukning, vilket är viktigt om den exempelv...   Läs mer
 
+Snygg design
+Bra lur att hålla i
+Trots allt bland de bästa på marknaden i sitt segment. Men det beror främst på att utbudet av trådbundna telefoner är litet nuförtiden.
+Lagom stora knappar med tydlig text på. Vissa av symbolerna kunde dock varit lite bättre valda så man lättare förstod innebörden av dem.

+/-Ljudet är ok, men inte mer. Det här borde Doro definitivt förbättra sig på.

-Displayen är ganska svårläst när bakgrundsbelysningen inte är på. Bakgrundsbelysningen är bara på när det r...   Läs mer
+1 
Riktigt bra Mini-ITX chassi. Tar väldigt liten plats, trots det får man plats med 1x2.5", 2x3.5", och 1x5.25" samtidigt. Perfekt som exempelvis en serverdator.

Inte alltför dyr, men känns ändå gedigen. Förhållandevis lätt att bygga i med tanke på lådans storlek. Smart fäste av lådans sidor - endast en skruv behövs för att öppna/stänga. Sidan glider sedan in i spår i chassit. Gör det lätt att komma åt innehållet. På mitt chassi var dock passningen mellan fästena som ska glida in i spåren inte h...   Läs mer
+1 
+Många fack. Inkl smidigt fack för resehandlingar (biljetter & pass) på fronten.
+Expanderbar.
+Integrerat fast TSA-lås på sidan. Dessutom integrerad vajer som man kan dra genom dragkedjehandtagen för facken på fronten, och sedan till låset. Det gör att även facken på fronten enkelt kan låsas. Smart!
+Känns hållbar och gedigen.

-/+Inte jättetung (2.5 kg), men heller inte så lätt jämförelse med en del andra väskor nuförtiden (tex Samsonite Short-Lite på 1.6 kg och B-Lite på 2.05 kg för samma må...   Läs mer
 
+Integrerat TSA-lås.
+Förhållandevis lågt pris jämförs med andra liknande Samsonite-väskor.
+Smidigt separat fack för resehandlingar (pass & biljetter). Detta fack har även en ögla på insidan som man kan fästa hänglås i för att låsa fast dragkedjans handtag. På så vis går även detta fack att låsa.
+Expanderbar.
+Ganska rymlig i förhållande till måtten (55x40x20 cm).

+/-Känns hyfsat hållbar, men det finns andra väskor som har mer skydd mot stötar.
+/-Vikten är inte jättehög (2.4 kg), men heller...   Läs mer
 
1 år sedan

Wesellcd

+2 
+Ofta bra priser.
-Långa leveranstider (ofta 1-2 veckor).
-Långsam kundservice (upp till 1 vecka för att svara på mail).
-Returhantering och byten tar väldigt lång tid (1-1.5 vecka innan returen kommit fram till företaget, sedan ytterligare 1-1.5 vecka innan ersättningsvaran de skickar tillbaka når fram).
 
+Extremt lätt. Endast 1.6 kg. Viktigt med tanke på att många flygbolag har restriktioner för maxvikt på handbagage. Jämfört med en väska på 3 kg kan man ta med 1.4 kg mer innehåll!
+Bra fack på sidan för att förvara resehandlingar (pass & biljetter).

+/-Kvaliteten känns god i förhållande till vikten. Dock är den inte lika gedigen och tålig som vissa andra liknande väskor som väger mer. Väskans väggar är märkbart tunnare. Antar att man måste spara in på vikten någonstans för att kunna göra väsk...   Läs mer
 
+Känns hållbar i förhållande till vikten.
+Snygg design. Finishen är mycket hög. Passar säkert även affärsresenären.
+Förhållandevis låg vikt. Viktigt då flygbolagen har restriktioner för maxvikt på handbagage också.
+Känns som man kommer hålla sig inom de specificerade måtten för väskan även om man packar den ganska full. Viktigt med tanke på att flygbolagen har restriktioner för maxmått på handbagage.
+Integrerat TSA-lås.

-Inget separat litet fack för resehandlingar (biljetter & pass) på fro...   Läs mer
1 år sedan

Moser Li+ Pro

 
Kraftfull så den klipper igenom håret lätt, snygg design, skön att hålla i, bra batteritid, hög kvalitetskänsla. Stor skillnad jämfört med enklare och billigare maskiner jag provat tidigare.

Skulle dock varit bra om den även kunde klippa lite närmare än 0.7 mm som minst. Å andra sidan ger det lite säkerhetsmarginaler kanske - jag har aldrig skadat mig någonsin när jag klippt mig med den. Men vissa andra maskiner klarar att klippa ner till 0.1-0.3 mm.
+3 
Bra kikare som kvalitetsmässigt ligger väsentligt över enklare 8x42 kikare för ca 1000 kr. Visserligen ger toppmodellerna från Zeiss, Swarovski, eller Nikons EDG-serie ännu något bättre bild, men då kostar de också 2-5 gånger så mycket.

Jag tycker Nikon Monarch 7 8x42 ligger i ett prissegment där man får väldigt mycket för pengarna. De vanligaste irritationsmomenten (dålig skärpa, snävt synfält, stor kromatisk aberration) är till övervägande del borta i Nikon Monarch 7 8x42, även om dyrare mod...   Läs mer
1 år sedan

Primus Vidar

 
Smidig grill som tar liten plats för att vara en gasolgrill. Utmärkt förvaringsväska följer med. Bra med borttagbar plåt undertill som samlar upp fett som droppar ned, vilket gör det lättare att rengöra.

Dock är konstruktionen sådan att elden från gasol-munstyckena inte alltid riktigt täcker hela grillytan tycker jag. Det är endast en ledning som löper längs mitten av grillen, med ett antal hål åt vänster och höger vinkelrätt från ledningen till respektive halva av grillytan. Värmen från elden...   Läs mer
1 år sedan

Sony HT-XT1

 
Lite positivt och negativt om Sony HT-XT1:

+ Väldigt snygg design. Smidig att placera utan att den blockerar TV:n och smälter lätt in i vardagsrummet.
+ Har 3xHDMI kontakter, så man kan ansluta flera enheter till den. Har din TV stöd för CEC via HDMI så kan man dessutom styra volymen på HX-XT1 via TV:ns fjärrkontroll.
+ Basen går förvånansvärt djupt med tanke på dess storlek. Tror den går djupare än
tex Canton Digital Movie DM 50, som är av samma storlek och typ.

- Basen är tyvärr okontrolle...   Läs mer
 
Rostar ojämnt. Vissa delar av brödet blir mycket kraftigare rostade än andra. Dessutom blir de översta ca 2 cm på vanligt "standard rostbröd" knappt rostat alls.

Jag fick det första exemplaret utbytt mot ett nytt exemplar eftersom jag trodde jag bara hade råkat få ett dåligt exemplar. Men ersättnings-examplaret var inte mycket bättre. Så jag returnerade det också och köpte en annan brödrost (en Melissa för endast 99 kr på erbjudande) som rostar betydligt jämnare. Möjligtvis kom mina Electrolux...   Läs mer
+4 
Snygg, smidig och lagom stor köksvåg som väger noggrant. Lättläst display. Enkel att genomföra "tarering" utan att vågen flyttas då knapparna sitter på ovansidan istället för på sidan som på en del andra vågar. Hög finish och kvalitetskänsla. Det blir inte så lätt fingeravtryck på vågen heller (som annars skulle gjort att den ser smutsigt ut), vilket är bra. Har inte haft några problem med den alls faktiskt och har inte haft något att klaga på under de ca 6 månader som jag haft den hittills.   Läs mer
 
Extremt snabb. Funkar klockrent. Bra pris. Kan inge ge annat än 10 i betyg!
 
Skaplig skärm. Lite minus & plus:

-Dålig betraktningsvinkel för mörka färger pga IPS-glow
-Dålig färguniformitet speciellt för vitt (syns då man visar stora vita ytor, vilket är vanligt vid normal användning tex webbsurf, ordbehandling, osv). På vissa delar av skärmen blir vitt antingen för "varmt" (gulfärgat) eller "kallt" (blåfärgat) beroende på inställning. Det går dock inte att få bort genom att ändra inställningar eftersom olika delar av skärmen har olika "färgtemperatur". Problemet varie...   Läs mer
 
4 år sedan

Runns webshop

+1 
Skickade en fråga via e-mail och fick svar på några timmar. Fick beskedet att varan fanns i lager, men att lagersaldot var lågt så om jag skulle ha många enheter kunde det ta upp till 14 dagar eftersom de då behövde beställa hem fler enheter. Jag behövde bara en enhet, så jag beställde den och paketet var hemma hos mig inom 36 timmar! Så bra och snabb service för min del. Mycket bra pris och låg fraktkostnad dessutom. Möjligtvis skulle man kunna önska att det gick att se lagersaldot direkt på d...   Läs mer
5 år sedan

HP ZR24w

 
Jag har blandade upplevelser av denna skärm:

+16:10-format, vilket ger större skillnad i höjdled än man tror jämfört med 16:9-format. Och ofta är det just på höjden man vill ha fler pixlar.
+Bra färgäkthet (utom för mörka färger, pga dålig svärta). Stor skillnad jämfört med min gamla TN-monitor. När man jämför dem ser man hur mycket bättre ZR24w är på att visa "rätt" färg. ZR24w visar dessutom kulörer som min gamla TN-monitor inte ens kunde reproducera (större gamut dvs, även om det fortfarand...   Läs mer

5 år sedan

Amentio

 
Uppdatering: Jag ändrar betyget från 9 till 3, eftersom Amentio fortfarande inte har svarat på det e-mail jag skickade för 1 vecka sedan med frågor om min order. Butiker som inte svarar på e-mail litar jag inte på.

-----

Tidigare omdöme:

Bra sortiment och låga priser. Snabb leverans. Allt fanns i lager precis enligt vad som angivits på Amentios hemsida.

Var uppmärksam på att varorna ibland kan skickas i flera separata paket och med olika avsändare (dvs Amentio står ej som avsändare!). I mit...   Läs mer
 
5 år sedan

mstore

 
Snabb leverans. Bra info. Inga problem hittills.

5 år sedan

ITpaket

 
Snabb leverans. Bra service.

Lite synd att det inte gick att betala med VISA-kort. Det enda sättet att undvika extra avgifter är att betala mha förskottsbetalning. Går att betala via Payson eller Faktura också, men då tillkommer avgift. Vid betalning via Faktura görs även kreditupplysning.
-1 
Negativt:

* Väldigt mycket brus i bilderna vilket gör bildkvaliteten fullständigt oacceptabel. Till och med min gamla IXUS 400 tar bättre bilder! IXUS 870 har helt enkelt för liten sensor i kombination med onödigt många megapixels upplösning => mycket brus.
* Saknar manuell kontroll (speciellt bländar- och slutarprioritet) som tex IXUS 980 har.
* Saknar 720p videoinspelning.

Positivt:

* Bra användargränssnitt och placering av knappar.
* Enkel att använda.
* Snygg design.
* Bra med vidvinkel...   Läs mer