Medlem sedan: 2008-04-17

Farahots omdömen

Här visas de omdömen Farahot har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

 
9 dagar sedan

Datorbutik.se

 
Beställde ett minneskort. Levererades hem via brev 4 dagar senare. Bra pris och hyfsat snabb leverans. Fick dock inget leveransbesked via e-post när det skickades. Annars mycket bra!
 
14 dagar sedan

Rajala Pro Shop

 
Beställde en Nikon kamera och kunde hämta ut den två dagar senare på posten. Snabbt och lätt till bra pris.
11 mån sedan ( Uppdaterat: 1 mån sedan )

Samsung UE55H8005

+6 
Uppdaterat för tredje gången;
+ Jag anser fortfarande att HD bilden med dess många inställningsmöjligheter är en av de bättre panelerna i FullHD segmentet du kan få tag på.
+ Logiskt placerade ut/ingångar på tv:n. USB 3.0. Används ofta, smidigt och lätt med smarthub-appen.
+ Tvn ser bra ut.
+ Snabb uppstart och nätverksaccessen fungerar utan problem.
+ Spel-läge som gör TV:n mer responsiv.
+ Firmware uppdateras ofta.
+ Snabbt och smidigt att röra sig bland menyerna med båda kontrollerna, även ...   Läs mer
 
Ett roligt fler-spelar spel där du och dina vänner beger er ut på äventyr tillsammans. Ju fler desto roligare. Man får lösa pussel ihop, möta horder av fiender och samarbeta. Tycker man om Dead Nation är detta liknande, mindre zombies och mer pussel dock. Vissa hjärngympa-pussel är riktigt jobbiga om man inte lyckas lösa dem. Fick ge upp några gånger ;)

3 mån sedan

Avloppscenter

 
Beställde kompletterande prylar till mitt avlopp, fick ingen orderbekräftelse via epost som det står skall komma, jag tog emot en leveransbekräftelse via epost när det väl skickades. Bra och lätt.
 
3 mån sedan

Olsana

 
De skickade min beställning samma dag som den gjordes. En dag senare så kunde jag hämta ut den. Snabbt, bra och lätt.
5 mån sedan ( Uppdaterat: 3 mån sedan )

Point of View Mobii WinTab 1000W 32GB

 
Köpte plattan för 1490kr på CDON. Resonabelt pris som motsvarar ungefär vad man får betala för en Kina-import via AliExpress. Plattan kommer laddad med Windows 8.1 och vid första uppstart får man välja ett av dem nordiska språken. En kort sammanfattning;

+ Förinstallerat skärm-skydd följer med på plattan, man kan ta av det om man vill.
+ Plattan ser helt okej ut från alla vinklar.
+ Upplösningen är lagom för storleken, för att surfa och se på videos är den godkänd.
+ Cirka 15 gb ledigt på hård...   Läs mer
4 mån sedan

Stiga SB28 JD

 
Monteringen tog kanske en halvtimme, manualen är lite halvknepig. Hyfsat tung att bära run på, selen som följer med är ett måste. Väl igång använder jag den inte utan hörselskydd. Den är annars lättkörd och fungerar mycket bra för priset. jag rensar upp en hel del sly och små trädskott i en mini-skog. Alla verktyg som krävs för montering följer med.
 
Adaptern kommer ensamt förpackad med en liten installationsanvisning. Inga nätverkskablar eller annat följer med. Men den gör vad den skall, lätt att starta upp, lätt att konfigurera in i nätverket och uppdatera. 1200 är en drömhastighet som aldrig kommer uppnås. Räkna med hastigheter mellan 150 - 550 mbit.
+2 
Har senaste året använt TP-Links powerlines, men med varierande resultat på hastigheter och tillförlitlighet. Tp-Linkarna hade en tendens att tappa uppkopplingen spontant och också nått sin end of life hos utvecklaren. Bytte upp mig till Devolo 1200 Wifi, med två Wifi adaptrar samt en single 1200 adapter.

+ Hastigheten är på ena adaptern ca 400mbit och på den andra 200 mbit. Detta i ett modernt elnät i en villa. 200 mbit adaptern går igenom "proppar", TP-Link fick på en bra dag ut hälften.
+ ...   Läs mer
 
Spelade igenom hela spelet på PS3 och har nu även skaffat det för PS4. Det är ett upplyft att se hur Rockstar har behandlat porteringen. Grafiken är vassare, allt flyter lite bättre och känns gött att spela. Nackdel är att spelet fortfarande dras med en del nätverksbuggar när man kör online. Rockstars servrar verkar vara drivna av ett gäng galna möss som ibland tuggar av sina kablar. Inte ovanligt att man får spendera timmar på att försöka starta det man vill.
 
Ett trevligt spel, fin grafik, snabb story och underhållande scener. Lätt att komma in i och lätt att komma över. Bra spel när man har några minuter över.
-1 
Enformigt och hackande grafik. Inte gjord för PS4.
5 mån sedan

Philips AZ105

 
Köpte den för 300kr för att ersätta en gammal trasig Denver CD-spelare. Den gör va den skall, spelar skivor, radio och line-in. Spelaren står lite ostadigt och glider gärna iväg då den har rundade plastfötter. Mottagningen gällande radio är helt okej. Har en mini display som enbart visar spår nr och på sidan av burken sitter radio/Hz visaren, minimalistiskt. Lite klurigt att få in rätt frekvenser.
1 år sedan ( Uppdaterat: 5 mån sedan )

TP-Link TL-WPA4220KIT

+1 
Uppdatering 2: Enheterna fortsätter med sina slumpmässiga nedkopplingar, antingen väntar man 1 minut eller så tar man ut enheten från vägguttaget och sätter tillbaka den igen för att lösa felet. Ibland kan dem gå en hel dag utan ett enda fel. Tar bort två stjärnor och ångrar nu inköpet.

* Konfigureringen kräver lite tekniskt know-how. Det kan vara rätt krångligt att förstå sig på.

* Firmware uppdateras inte längre.
-1 
Fungerade bra något år. Sedan började apparaten läcka. Den vibrerar som jag vet inte vad också. Köper aldrig igen. =)
 
Observera att Små-enheterna som kommer med i paketet (de heter modell 4010) enbart har 100mbit Ethernet portar. Inte gigabit. Den teoretiska maxhastigheten kommer därför att alltid vara just teoretisk.500Mbits är enbart supportat över Wifi mot extendern och inte mot småenheterna. Extendern till småenheterna är 300mbits, vilket också är en teoretisk hastighet. Förvänta dig inte vad som står på paketet bara så blir det bra.
 
8 mån sedan

Electroworld

 
Köpte en tillfälligt prissänkt vitvara 11 mars, den 18 mars stod den hemma. Inte illa för att vara en beställningsvara. Bra köp och mycket bra levererat. Drar av en stjärna för att på produktens sida står det att man kan välja fler fraktsätt i beställningsproceduren, men detta gick inte. Lite otydligt. Annars mycket positivt kring beställningen.
 
Funktionell, tyst, den svarta färgen är snygg att titta på och reflekterar omgivningen, bra lådor som är lätta och stora, lättflyttad med sina hjul, bra display med inställningar på dörrens utsida som är tydlig.

Minus en stjärna för att den älskar fingeravtryck.
 
10 mån sedan

Inet

 
Min trasiga SSD disk byttes snabbt under garantin mot en ny. Bra Inet!
10 mån sedan

JVC LT-32E54B

 
Fin TV för priset. Kanske inte den mest originella i jämförelse med lite dyrare varianter men den håller måttet. Trots att säljarna inte riktigt vet vad TV:n stödjer (de påstår att ARC inte finns, att HDMI datoranslutning bara går till 720p osv osv) så visar det sig att min TV, tillverkad 2014-10 stödjer både ARC via HDMI 1 samt 1080p i 60Hz via HDMI från datorn. Fungerar felfritt. Meny-systemet på tv:n är OK, men helt klart ett av dem fulare jag sett. Det står backlit LED tv på kartongen, men ...   Läs mer
 
Min SSD disk dog efter 2 och ett halvt år. Under tiden fungerade den helt okej. Tur att man får tre års garanti.
 
En enkel kaffemaskin att använda, den maler och sköter det mesta automatiskt. Man ställer in styrka, antal koppar, om man skall mala eller inte och trycker på ON. Den piper när kaffet är färdigbryggt. Det går också att ställa in så att bryggaren automatiskt startar en viss tidpunkt. Man måste dock själv fortfarande fylla på med bönor (max 250g per gång) och vatten (max 12 koppar). Alla knappar är på engelska. Det finns ingen OFF knapp som stänger av hela bryggaren utan då är det kontakten som g...   Läs mer
 
1 år sedan

Elgiganten

 
Lämnade in min TV för reklamation, den hade dött helt och startade inte efter ett års tid. Elgiganten skickade den på reparation och den kom tillbaka felfri efter några veckor. Tummen upp. Minus tre stjärnor för kundbemötandet hos Elgiganten Kungsbacka. Mannen som tar emot serviceuppdrag verkar inte direkt trivas och saknas kompetens kring kundbemötande.
2 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

Thomson 39FU3253

+3 
Uppdatering: TV:n slocknade efter ett år. Vägrar starta igen. Sänker därmed betyget till uselt.
 
1 år sedan

E-lampor.se

 
Beställde 10 lampor. Fick dem inom 2 dagar. Skickades i vadderat kuvert hem. Tummen upp, bra pris och bra leverans.
 
Min närmar sig 4 år och fungerar felfritt än idag.
 
+ Sköna kontroller under spel, det känns naturtroget att springa omkring på plan.
+ Gott om valmöjligheter med olika match lägen.
+ En trevlig karaktär-skapar miljö med bra valmöjligheter. Lila skägg är inga problem.
+ Eget soundtrack. Även om det bara går med 64 låtar.
+ Möjligheten finns att redigera arenor, lag, spelare till hur man vill ha det.

- Laddningstiderna är sega.
- Kommentatorerna är kassa, upprepar sig och låter som robotar. Dem säger inte heller allas namn.
- Spelets AI är dum m...   Läs mer
 
Älskade Heavy Rain.
Älskar Beyond: Two Souls.
Beyond får ses som ett aningen kortare spel med mindre valmöjligheter än Heavy Rain. Dock så levererar berättelsen och man kan få ut ungefär 11 möjliga slut. Själva spelandet är inte så komplext och vissa stunder känner man att vill ha mera då spelet istället tvingar en gå vidare i berättandet. När man styr Aiden så förundras man över att varför man inte får fler möjligheter att göra som man vill utan att spelet skall lägga sig i. Bra spel oavsett!   Läs mer

+2 
Väntat i en månad nu på min order, tre musik skivor. Leveranstid står fortfarande som 5-10 arbetsdagar. Fick kontakta kundtjänst själv för att få reda på att en skiva är slut hos distributören. Tycker att Rocks borde ändra leveranstid på sidan då när dem vet detta men icke. Dålig stil och dålig information ut mot kund.

Uppdatering: Efter en månad kom första förseningsmailet. Fick erbjudandet att betala 29kr extra för att dem skall skicka ut delar av ordern. Hade jag kunnat ta bort en stjärna t...   Läs mer
3 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

Samsung Galaxy S III GT-i9300 16GB

 
Första intrycket är att telefonen är snabb och responsen sitter där den ska, med en vacker skärm och användarvänlig. Det finns ett djup att tillgå om man så är villig att sätta sig in i hur telefonen fungerar. S3 fungerar ypperligt att ringa med, smsar kvickt och kameran producerar fina bilder. En komplett mobil som är förberedd för framtidens behov. För nybörjaren men även för den avancerade användaren. Jag har aldrig varit intresserad av att veta en telefons upplösning, minne, hastighet på pr...   Läs mer
2 år sedan

Sony BDP-S185

 
Lagom snygg spelare, lätt, spelar många format förutom DivX. Relativt tystgående under BD uppspelning. Menyerna är fina för att vara på en så billig pryl. Mycket för pengarna inklusive internet-möjligheter via ethernet kontakten.
Uppdatering: Klarar inte av subtitles via USB om de inte ligger imbäddade i en MKV fil. Då fungerar det ypperligt med subtitles. Internet applikationerna är inget att hurra för, men de finns iallafall några att välja mellan.

Uppdatering: Fortfarande like bra spelare,...   Läs mer
 
2 år sedan

Bloomify

 
Bra pris på min parfym, beställningen gick ok. Man får mail om när produkter packas, skickas osv. Leveranstiden blev en vecka vilket jag inte tycker definierar "snabba leveranser".
 
Aningen överskattad doft, tröttsam i längden, fräsch till att börja med men det avtar.
+1 
Det är grym fart på detta minne. Kommer förformaterat som FAT32. Så länge filerna är under 4gb så läser min mediaspelare detta minne med enkelhet och speed. På datorn ligger mina överföringar på runt 188-190Mb/s. Man får vad man betalar för helt enkelt.

2 år sedan

MrArtur.se

+7 
Lägger upp fel priser på produkter för att senare avboka beställningar utan ursäkter.
2 år sedan

Cloer 189

 
Okej våffeljärn. Gräddar fint. Den har också ett inbyggt pipljud som man inte kan justera, den piper när en våffla är klar. Högt som in i h....bor du i lägenhetshus så kommer hela trappuppgången höra när jag ska äta våfflor. Var tvungen att montera isär järnet för att ta bort pipet manuellt. Alltså ett våffeljärn för den händige!
2 år sedan

Creative A220

 
Perfekt som ett komplement till en hemmabio eller till familjedatorn. Ger ett mycket bra ljud för pengarna om man använder ett relativt modernt ljudchip i datorn. Jag kör på inbyggt ljud Realtek ALC898 och det låter bra även om man höjer volymen lite. Jämför med gamla Proson V series och LG HX995TZ system, jag är iallafall nöjd med hur Creative A220 presterar i jämförelse, storlek samt pris. Inget fel på basen. Saknar dock en utgång för hörlurar på högtalarna.
3 år sedan ( Uppdaterat: 2 år sedan )

Intel Core i5 3570K 3,4GHz Socket 1155 Box

 
Byggde ny dator med denna processor. Kör utan överklockning och funderade på att byta ut stock kylaren, men valde att inte göra detta. Tempen ligger normalt på runt 30c så det är finemang om man inte vill överklocka. Använder det inbyggda grafikchippet och det är jättelätt att få igång, man får dock aktivera det i BIOS. Inga klagomål alls faktiskt, gick lätt att installera, kylaren som följer med gör sitt jobb, hastigheten är bra och systemet håller sig kyligt.

Uppdatering: Kör nu nästan ett å...   Läs mer
 
Första intryck efter köp är att det är en prisvärd budgetdammsugare med plastiga handtag. Den har rejält sug, låter inte speciellt märkvärdigt när den är igång och den gör vad den skall. Hjulen är följsamma samt reglaget för hur starkt den skall suga fungerar fint. Skönt med ett handtag på slangen även om den är lite plastig av sig. För 399 kr får man en bra Kinabyggd dammsugare för mindre hushåll. Dammsugarpåsarna finns att köpa på bland annat ÖoB för 60kr (5 pack) eller på nätet.   Läs mer
 
Fungerar smidigt med TREs E353 mobila dongel. Uppdaterade till senaste Firmware via TP Links hemsida så hittar den mobila bredbandet. Nu slipper jag äntligen TREs superkassa routrar som bara kopplar ner. TP-Linken håller igång anslutningen och jag har inte haft några problem med att surfen försvinner stundtals som TREs routrar ibland lyckas med. Tummen upp för priset! Är man inte nöjd kan man installera ett custom firmware för ytterligare funktionalitet, kika på google.
2 år sedan

Ryobi RLM4852L

 
Plus: Tystgående, självgående, gräsinsamlingen, tämligen lättstyrd.
Minus: Tung, viktfördelad på ett dumt sätt då man lätt lyckas lyfta på framhjulen under klippning och på så vis missar klippbladen gräset, batteriladdningen dras otroligt fort på ojämn gräsmatta samt i sluttningar, räkna med att ladda om batteriet på stor tomt. Batteriindikatorn på batteriet ljuger, säger den att den är fullladdad så kan laddningen försvinna på några få minuter. Lite inte på indikatorknappen utan hellre på ladd...   Läs mer
5 år sedan ( Uppdaterat: 2 år sedan )

Philips Wake-up Light HF3470

+1 
Första intrycket är att lampan är lite plastig. Men den känns också rätt robust av sig och står där den står. Slängde min gamla skrikiga väckarklocka och bordslampa för att ersätta dessa med Wake-up Light. Ljuset är starkt och ljudet är helt okej. Bättre än en budget variant från Gekås iallafall. Fågelljudet som kan väcka en är hemskt på högsta volym men man kan skruva ner volymen. Skönt att vakna till ljus iallafall. Ett bra köp för den som vill dra skrikiga väckarklockor i väggen varje morgon...   Läs mer
 
Helt okej maskin. Köpte den för 3990kr på Elon. Lätt att installera och starta upp. Relativt tystgående men hörs tydligt under en centrifug där man laddat fullt med tvätt. Skön display att vila ögonen på, väldigt tydlig. Knapparna på fronten kunde svara bättre på tryck, halv-touch känsla. Tvättar rent...vilket man förutsätter. Fint läge med SpeedPerfect för cirka en timmeslång tvätt. Finns även Eco läge för att spara vatten samt några andra finesser. Än så länge ett bra köp.   Läs mer
 
Helt enkelt bra minnen för priset. Man får allt man behöver och det är lätt att installera dem, inga extrema kylflänsar som äter utrymme. De kördes i 1333 i default och jag var tvungen att slå igång XMP i bios så de automatiskt klockades till sin frekvens. Tummen upp!
 
Fint agg! Inga problem med att koppla in förutom att jag inte kunde skruva fast nätagget i deras egna chassi Fractal Design Arc med fler än 3 skruvar. Agget rullar på väldigt tyst och kablarna som följer med är långa och fina. Prisvärt agg helt enkelt. Om jag ska vara petig så är det lite irriterande med de långa SATA kablarna, vore bra om man kunde få med kortare kablar med färre kontakter på också. Har man bara en hårddisk så behöver man inte en miljon SATA kontakter^^
3 år sedan

MSI Z77A-GD65

 
Lätt att installera. Lätt att starta upp och få igång. Manualerna är i det klenaste laget men man får iallafall med en överklockningsguide vilket är ett plus. Tillräckligt med kablar för att komma igång och nu springer systemet i datorn suveränt. Svalt och trevligt moderkort! Jag var tvungen att manuellt sätta igång DDR3 hastigheter över 1333 igenom att sätta på XMP profiler i bios.
 
Byggde min nya dator i detta chassi. Första intrycket var att burken är stor. STOR! Med stora bokstäver. Och väldigt rymlig. Jag hade inga problem med att få plats med det jag behövde och då finns det mycket plats kvar. Kabeldragningen var lätt som en plätt. När systemet är igång så är det svalt och relativt tyst med enbart de medföljande fläktarna inkopplade. Grymt för priset! Rekommenderas. Om det är något negativt att anmärka på så köpte jag även till Fractal Designs 650W modulärt nätagg och...   Läs mer
 
Behövde en billig spelare som bland annat är regionsfri och snabb med både scart och HDMI anslutning. Denna Andersson spelare har det vi behöver. Den spelar upp de regionslåsta skivor vi har tillgång till och klarar av våra AVI video filer som finns lagrade på skiva och USB minne. Bilden blir helt klart godkänd med SCART anslutningen men även HDMI anslutningen fungerar fint. Billig, snabb, med något liten fjärrkontroll och missvisande förpackning (förpackningen säger att spelaren är låst till r...   Läs mer
 
3 år sedan

Webhallen

 
Beställde ett microSDHC Mobile Ultra 64GB (Class 10) (SDXC) kort men Webhallen skickade ett microSDHC 8 GB kort till mig. Kontaktade kundtjänst och 18 timmar senare gav Webhallen mig sitt svar. De har gjort en miss och ursäktar sig, jag får pengarna tillbaka och får behålla 8GB minneskortet som kompensation. 7/10 stjärnor med tanke på att jag inte fick produkten jag beställde, att jag fick kompensation men inget 64 GB minne då detta var slut. Trevligt formulerat svar också för den delen.   Läs mer