Medlem sedan: 2008-04-17

Farahots omdömen

Här visas de omdömen Farahot har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

 
Fungerade bra något år. Sedan började apparaten läcka. Den vibrerar som jag vet inte vad också. Köper aldrig igen. =)
4 mån sedan ( Uppdaterat: 12 dagar sedan )

Samsung UE55H8005

+2 
Köpte tv:n för 9990 kronor på mellandagsrean på Webhallen. Valde bort en 4k TV pga utbudet samt dess barnsjukdomar. Satsar hellre på en genomtänkt Full HD TV. Väl värt pengarna. Än så länge:

+ Fin HD bild med många inställningsmöjligheter.
+ Logiskt placerade ut/ingångar på tv:n.
+ Tvn ser bra ut.
+ Snabb uppstart och nätverksaccessen fungerar utan problem.
+ Spel-läge som gör TV:n mer responsiv.
+ Firmware uppdateras ofta.
+ Snabbt och smidigt att röra sig bland menyerna med båda kontrollern...   Läs mer
 
Observera att Små-enheterna som kommer med i paketet (de heter modell 4010) enbart har 100mbit Ethernet portar. Inte gigabit. Den teoretiska maxhastigheten kommer därför att alltid vara just teoretisk.500Mbits är enbart supportat över Wifi mot extendern och inte mot småenheterna. Extendern till småenheterna är 300mbits, vilket också är en teoretisk hastighet. Förvänta dig inte vad som står på paketet bara så blir det bra.
9 mån sedan ( Uppdaterat: 1 mån sedan )

TP-Link TL-WPA4220KIT

+1 
Uppdatering: Efter ett tags ägande och testande kan jag komma fram till följande.

1. TL-WPA4220 tappar gärna anslutningen slumpmässigt, det tar några minuter att hitta den igen alternativt får man starta om sin powerline. Störigt, exempelvis kan Netflix då stanna upp eller så slängs man ur nätverket på datorn helt. Känt problem, kolla TP Links forum. Ingen fix.

2. Konfigureringen kräver lite tekniskt know-how. Det kan vara rätt krångligt att förstå sig på.

3. Firmware uppdateras knappt längr...   Läs mer
 
2 mån sedan

Electroworld

 
Köpte en tillfälligt prissänkt vitvara 11 mars, den 18 mars stod den hemma. Inte illa för att vara en beställningsvara. Bra köp och mycket bra levererat. Drar av en stjärna för att på produktens sida står det att man kan välja fler fraktsätt i beställningsproceduren, men detta gick inte. Lite otydligt. Annars mycket positivt kring beställningen.
 
Funktionell, tyst, den svarta färgen är snygg att titta på och reflekterar omgivningen, bra lådor som är lätta och stora, lättflyttad med sina hjul, bra display med inställningar på dörrens utsida som är tydlig.

Minus en stjärna för att den älskar fingeravtryck.
 
3 mån sedan

Inet

 
Min trasiga SSD disk byttes snabbt under garantin mot en ny. Bra Inet!
4 mån sedan

JVC LT-32E54B

 
Fin TV för priset. Kanske inte den mest originella i jämförelse med lite dyrare varianter men den håller måttet. Trots att säljarna inte riktigt vet vad TV:n stödjer (de påstår att ARC inte finns, att HDMI datoranslutning bara går till 720p osv osv) så visar det sig att min TV, tillverkad 2014-10 stödjer både ARC via HDMI 1 samt 1080p i 60Hz via HDMI från datorn. Fungerar felfritt. Meny-systemet på tv:n är OK, men helt klart ett av dem fulare jag sett. Det står backlit LED tv på kartongen, men ...   Läs mer
 
Min SSD disk dog efter 2 och ett halvt år. Under tiden fungerade den helt okej. Tur att man får tre års garanti.
6 mån sedan

Andersson CEM 3.2

 
En enkel kaffemaskin att använda, den maler och sköter det mesta automatiskt. Man ställer in styrka, antal koppar, om man skall mala eller inte och trycker på ON. Den piper när kaffet är färdigbryggt. Det går också att ställa in så att bryggaren automatiskt startar en viss tidpunkt. Man måste dock själv fortfarande fylla på med bönor (max 250g per gång) och vatten (max 12 koppar). Alla knappar är på engelska. Det finns ingen OFF knapp som stänger av hela bryggaren utan då är det kontakten som g...   Läs mer
 
7 mån sedan

Elgiganten

 
Lämnade in min TV för reklamation, den hade dött helt och startade inte efter ett års tid. Elgiganten skickade den på reparation och den kom tillbaka felfri efter några veckor. Tummen upp. Minus tre stjärnor för kundbemötandet hos Elgiganten Kungsbacka. Mannen som tar emot serviceuppdrag verkar inte direkt trivas och saknas kompetens kring kundbemötande.
1 år sedan ( Uppdaterat: 8 mån sedan )

Thomson 39FU3253

+3 
Uppdatering: TV:n slocknade efter ett år. Vägrar starta igen. Sänker därmed betyget till uselt.
 
8 mån sedan

E-lampor.se

 
Beställde 10 lampor. Fick dem inom 2 dagar. Skickades i vadderat kuvert hem. Tummen upp, bra pris och bra leverans.
 
Min närmar sig 4 år och fungerar felfritt än idag.
 
+ Sköna kontroller under spel, det känns naturtroget att springa omkring på plan.
+ Gott om valmöjligheter med olika match lägen.
+ En trevlig karaktär-skapar miljö med bra valmöjligheter. Lila skägg är inga problem.
+ Eget soundtrack. Även om det bara går med 64 låtar.
+ Möjligheten finns att redigera arenor, lag, spelare till hur man vill ha det.

- Laddningstiderna är sega.
- Kommentatorerna är kassa, upprepar sig och låter som robotar. Dem säger inte heller allas namn.
- Spelets AI är dum m...   Läs mer
 
Älskade Heavy Rain.
Älskar Beyond: Two Souls.
Beyond får ses som ett aningen kortare spel med mindre valmöjligheter än Heavy Rain. Dock så levererar berättelsen och man kan få ut ungefär 11 möjliga slut. Själva spelandet är inte så komplext och vissa stunder känner man att vill ha mera då spelet istället tvingar en gå vidare i berättandet. När man styr Aiden så förundras man över att varför man inte får fler möjligheter att göra som man vill utan att spelet skall lägga sig i. Bra spel oavsett!   Läs mer

+2 
Väntat i en månad nu på min order, tre musik skivor. Leveranstid står fortfarande som 5-10 arbetsdagar. Fick kontakta kundtjänst själv för att få reda på att en skiva är slut hos distributören. Tycker att Rocks borde ändra leveranstid på sidan då när dem vet detta men icke. Dålig stil och dålig information ut mot kund.

Uppdatering: Efter en månad kom första förseningsmailet. Fick erbjudandet att betala 29kr extra för att dem skall skicka ut delar av ordern. Hade jag kunnat ta bort en stjärna t...   Läs mer
2 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

Samsung Galaxy S III GT-i9300 16GB

 
Första intrycket är att telefonen är snabb och responsen sitter där den ska, med en vacker skärm och användarvänlig. Det finns ett djup att tillgå om man så är villig att sätta sig in i hur telefonen fungerar. S3 fungerar ypperligt att ringa med, smsar kvickt och kameran producerar fina bilder. En komplett mobil som är förberedd för framtidens behov. För nybörjaren men även för den avancerade användaren. Jag har aldrig varit intresserad av att veta en telefons upplösning, minne, hastighet på pr...   Läs mer
1 år sedan

Sony BDP-S185

 
Lagom snygg spelare, lätt, spelar många format förutom DivX. Relativt tystgående under BD uppspelning. Menyerna är fina för att vara på en så billig pryl. Mycket för pengarna inklusive internet-möjligheter via ethernet kontakten.
Uppdatering: Klarar inte av subtitles via USB om de inte ligger imbäddade i en MKV fil. Då fungerar det ypperligt med subtitles. Internet applikationerna är inget att hurra för, men de finns iallafall några att välja mellan.

Uppdatering: Fortfarande like bra spelare,...   Läs mer
 
1 år sedan

Bloomify

 
Bra pris på min parfym, beställningen gick ok. Man får mail om när produkter packas, skickas osv. Leveranstiden blev en vecka vilket jag inte tycker definierar "snabba leveranser".
 
Aningen överskattad doft, tröttsam i längden, fräsch till att börja med men det avtar.
+1 
Det är grym fart på detta minne. Kommer förformaterat som FAT32. Så länge filerna är under 4gb så läser min mediaspelare detta minne med enkelhet och speed. På datorn ligger mina överföringar på runt 188-190Mb/s. Man får vad man betalar för helt enkelt.

1 år sedan

MrArtur.se

+5 
Lägger upp fel priser på produkter för att senare avboka beställningar utan ursäkter.
1 år sedan

Cloer 189

 
Okej våffeljärn. Gräddar fint. Den har också ett inbyggt pipljud som man inte kan justera, den piper när en våffla är klar. Högt som in i h....bor du i lägenhetshus så kommer hela trappuppgången höra när jag ska äta våfflor. Var tvungen att montera isär järnet för att ta bort pipet manuellt. Alltså ett våffeljärn för den händige!
1 år sedan

Creative A220

 
Perfekt som ett komplement till en hemmabio eller till familjedatorn. Ger ett mycket bra ljud för pengarna om man använder ett relativt modernt ljudchip i datorn. Jag kör på inbyggt ljud Realtek ALC898 och det låter bra även om man höjer volymen lite. Jämför med gamla Proson V series och LG HX995TZ system, jag är iallafall nöjd med hur Creative A220 presterar i jämförelse, storlek samt pris. Inget fel på basen. Saknar dock en utgång för hörlurar på högtalarna.
2 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

Intel Core i5 3570K 3,4GHz Socket 1155 Box

 
Byggde ny dator med denna processor. Kör utan överklockning och funderade på att byta ut stock kylaren, men valde att inte göra detta. Tempen ligger normalt på runt 30c så det är finemang om man inte vill överklocka. Använder det inbyggda grafikchippet och det är jättelätt att få igång, man får dock aktivera det i BIOS. Inga klagomål alls faktiskt, gick lätt att installera, kylaren som följer med gör sitt jobb, hastigheten är bra och systemet håller sig kyligt.

Uppdatering: Kör nu nästan ett å...   Läs mer
 
Första intryck efter köp är att det är en prisvärd budgetdammsugare med plastiga handtag. Den har rejält sug, låter inte speciellt märkvärdigt när den är igång och den gör vad den skall. Hjulen är följsamma samt reglaget för hur starkt den skall suga fungerar fint. Skönt med ett handtag på slangen även om den är lite plastig av sig. För 399 kr får man en bra Kinabyggd dammsugare för mindre hushåll. Dammsugarpåsarna finns att köpa på bland annat ÖoB för 60kr (5 pack) eller på nätet.   Läs mer
 
Fungerar smidigt med TREs E353 mobila dongel. Uppdaterade till senaste Firmware via TP Links hemsida så hittar den mobila bredbandet. Nu slipper jag äntligen TREs superkassa routrar som bara kopplar ner. TP-Linken håller igång anslutningen och jag har inte haft några problem med att surfen försvinner stundtals som TREs routrar ibland lyckas med. Tummen upp för priset! Är man inte nöjd kan man installera ett custom firmware för ytterligare funktionalitet, kika på google.
1 år sedan

Ryobi RLM4852L

 
Plus: Tystgående, självgående, gräsinsamlingen, tämligen lättstyrd.
Minus: Tung, viktfördelad på ett dumt sätt då man lätt lyckas lyfta på framhjulen under klippning och på så vis missar klippbladen gräset, batteriladdningen dras otroligt fort på ojämn gräsmatta samt i sluttningar, räkna med att ladda om batteriet på stor tomt. Batteriindikatorn på batteriet ljuger, säger den att den är fullladdad så kan laddningen försvinna på några få minuter. Lite inte på indikatorknappen utan hellre på ladd...   Läs mer
4 år sedan ( Uppdaterat: 1 år sedan )

Philips Wake-up Light HF3470

+1 
Första intrycket är att lampan är lite plastig. Men den känns också rätt robust av sig och står där den står. Slängde min gamla skrikiga väckarklocka och bordslampa för att ersätta dessa med Wake-up Light. Ljuset är starkt och ljudet är helt okej. Bättre än en budget variant från Gekås iallafall. Fågelljudet som kan väcka en är hemskt på högsta volym men man kan skruva ner volymen. Skönt att vakna till ljus iallafall. Ett bra köp för den som vill dra skrikiga väckarklockor i väggen varje morgon...   Läs mer
 
Helt okej maskin. Köpte den för 3990kr på Elon. Lätt att installera och starta upp. Relativt tystgående men hörs tydligt under en centrifug där man laddat fullt med tvätt. Skön display att vila ögonen på, väldigt tydlig. Knapparna på fronten kunde svara bättre på tryck, halv-touch känsla. Tvättar rent...vilket man förutsätter. Fint läge med SpeedPerfect för cirka en timmeslång tvätt. Finns även Eco läge för att spara vatten samt några andra finesser. Än så länge ett bra köp.   Läs mer
 
Helt enkelt bra minnen för priset. Man får allt man behöver och det är lätt att installera dem, inga extrema kylflänsar som äter utrymme. De kördes i 1333 i default och jag var tvungen att slå igång XMP i bios så de automatiskt klockades till sin frekvens. Tummen upp!
 
Fint agg! Inga problem med att koppla in förutom att jag inte kunde skruva fast nätagget i deras egna chassi Fractal Design Arc med fler än 3 skruvar. Agget rullar på väldigt tyst och kablarna som följer med är långa och fina. Prisvärt agg helt enkelt. Om jag ska vara petig så är det lite irriterande med de långa SATA kablarna, vore bra om man kunde få med kortare kablar med färre kontakter på också. Har man bara en hårddisk så behöver man inte en miljon SATA kontakter^^
2 år sedan

MSI Z77A-GD65

 
Lätt att installera. Lätt att starta upp och få igång. Manualerna är i det klenaste laget men man får iallafall med en överklockningsguide vilket är ett plus. Tillräckligt med kablar för att komma igång och nu springer systemet i datorn suveränt. Svalt och trevligt moderkort! Jag var tvungen att manuellt sätta igång DDR3 hastigheter över 1333 igenom att sätta på XMP profiler i bios.
 
Byggde min nya dator i detta chassi. Första intrycket var att burken är stor. STOR! Med stora bokstäver. Och väldigt rymlig. Jag hade inga problem med att få plats med det jag behövde och då finns det mycket plats kvar. Kabeldragningen var lätt som en plätt. När systemet är igång så är det svalt och relativt tyst med enbart de medföljande fläktarna inkopplade. Grymt för priset! Rekommenderas. Om det är något negativt att anmärka på så köpte jag även till Fractal Designs 650W modulärt nätagg och...   Läs mer
 
Behövde en billig spelare som bland annat är regionsfri och snabb med både scart och HDMI anslutning. Denna Andersson spelare har det vi behöver. Den spelar upp de regionslåsta skivor vi har tillgång till och klarar av våra AVI video filer som finns lagrade på skiva och USB minne. Bilden blir helt klart godkänd med SCART anslutningen men även HDMI anslutningen fungerar fint. Billig, snabb, med något liten fjärrkontroll och missvisande förpackning (förpackningen säger att spelaren är låst till r...   Läs mer
 
2 år sedan

Webhallen

 
Beställde ett microSDHC Mobile Ultra 64GB (Class 10) (SDXC) kort men Webhallen skickade ett microSDHC 8 GB kort till mig. Kontaktade kundtjänst och 18 timmar senare gav Webhallen mig sitt svar. De har gjort en miss och ursäktar sig, jag får pengarna tillbaka och får behålla 8GB minneskortet som kompensation. 7/10 stjärnor med tanke på att jag inte fick produkten jag beställde, att jag fick kompensation men inget 64 GB minne då detta var slut. Trevligt formulerat svar också för den delen.   Läs mer
2 år sedan

Assassin's Creed

 
Tog mig nog 4 år att spela klart. Här kommer en liten redogörelse;
+ Mysig grafik och atmosfär.
+ Dialogen känns bara halvt hjärndöd så man orkar följa den.
+ Slåssmekanismen är något tillfredställande.
+ Ljudet och musiken är top notch.

- Ensidig grafik och atmosfär, har man sett en stad/person så har man sett alla.
- Otroligt enformigt, man klättrar upp i samma torn, i samma kvarter, på nästan samma byggnad, på samma sätt mnst 50 gånger. Samma sorts uppdrag.
- Varför finns det en zon som enb...   Läs mer
3 år sedan

Battlefield 3

-3 
Tröttnade rätt fort på spelet, bra grafik och ljud men kampanjen för ensamspel är riktigt trist och multiplayer är bara OK.
 
Billiga om man importerar, bra ljud om man bortser från virtuellt 7.1 ljud, otroligt lätt att hantera med knapparna på headsetet, skönt med statusindikator på skärmen som fungerar mot headset knapparna, än så länge har ljudkvalitén varit bra. NHL 12 hackar och laggar lite under användning men det beror sannolikt på ett ofärdigt och buggigt spel än headsetet.
3 år sedan

NHL 12

 
Har många problem med frysningar, krashar och omstarter av mitt PS3 när jag spelar NHL 12. Ett exempel: När jag ska ladda in ett be a pro spel så hänger sig spelet på 100% om jag inte har spelat en random match i straffläggning innan.... wtf? När det fungerar är det ett bra spel!
 
Efter cirka 60 timmars spelande:
Mycket välgjort spel! Jag vill sätta mig vid ps3an och bara fortsätta och fortsätta i evigheter. Det finns otroligt mycket att göra i detta spelet om man tycker om att utforska. Ett perfekt spel för rollspels/äventyrsnörden om man orkar med lite mindre buggar.

+ Trots all kritik mot PS3 versionen så tycker jag spelet fungerar väldigt bra, och då jämför jag med Fallout New Vegas som verkligen låter min konsol kämpa för att få det till att rulla.

+ Bethesda släp...   Läs mer
3 år sedan

Dragon Age II

+1 
Tyckte mycket om Dragon Age 1. Spelade nog om det spelet över 5 gånger. Jag kommer nog inte spela om Dragon Age 2 mer än en eller två gånger, men jag tycker ändå att DA2 levde upp till mina förväntningar. Grafiken är ett steg framåt jämfört med föregångaren. Det är kul att man kan importera en tidigare save även om det inte märks något oerhört i spelet. Ens karaktär har röst och krystad humor men tycker man om berättelsen så är spelet rätt bra. De små val man gör längs vägen leder fram till oli...   Läs mer
3 år sedan

Afrika

 
Spelet handlar om att du, som fotograf/journalist skall åka runt i olika zoner och fotografera djur. Allt eftersom du fotograferar låses nya zoner och djur upp. Kontrollen är allmänt seg, bilåkandet frustrerande dåligt. Djuren ser helt okej ut, vissa animationer kan se taggiga ut. Grafiken är rätt kass för att vara på PS3, ljudet är helt okej. Ett save game ligger på runt 450mb vilket är grymt dåligt att de inte löst på något annat sätt. Annars är det ett intressant spel om man är intresserad a...   Läs mer
3 år sedan

CO/TECH 40-7964

+1 
Perfekt att ha hemma för lite borrning i betong då det behövs sättas upp hyllor och annat på väggarna. Fungerade ypperligt bra och är lätt att sköta om. 2 lägen att använda, borrning med eller utan slag. Tummen upp för priset är så lågt. Hörselskydd rekommenderas då den har en tendens att väsnas som många slagborrar gör.
 
499kr på Discshop, grymt pris till en grym box. Hela trilogin andas kvalité, då jag har både extended på DVD och Bluray så är det en otrolig skillnad på skärpa, detaljrikedom osv. Extramaterialet ligger på DVD skivor i denna bluray utgåva tycker jag är ett smärre minus. Men det är trots allt extramaterial och för 500 spänn så blir jag toknöjd över att få de 3 filmerna på bluray. =)
5 år sedan ( Uppdaterat: 3 år sedan )

Sennheiser RS170

 
Helt klart väldigt prisvärda hörlurar som är trådlösa. Ljudet är mycket bra och de tål stryk om man höjer volymen. Räckvidden är bra, när jag går bakom mina hemmabiohögtalare tappar den dock signalen. Använt lurarna ett bra tag nu och de är kanon! Fortfarande sköna och återger alla ljud på ett skönt sätt. Skulle köpa dem igen om det behövdes!
3 år sedan

LG HX995TZ

+1 
Köpte paketet för 4995:- hos Komplett. Byggt augusti 2010. Helt klart grymt prisvärt. Köpte det för att ha designade prylar som passar i hemmet så man slipper stora klossar eller små fula fyrkantiga satelliter. Högtalarna och spelarenheten kommer väl inpackade. I manualen står det att det skall följa med 4 stycken väggfästen men jag hittade enbart 2. Annars är det relativt lätt att skruva ihop stativen och högtalarna samt koppla ihop det med förstärkaren som sitter i subben. Inbyggt wifi funger...   Läs mer
 
3 år sedan

Komplett.se

 
Beställde ett hemmabiosystem på fredagen, fick mail på söndagen att det skickats. Valde pickuppoint GBG. På tisdagen fick jag leveransavin. Tycker det är helt okej leveranstid. Mycket bra pris på systemet, utlämningen gick smidigt, saknades dock två högtalarfästen i paketet men efter kontakt med support så skickades två nya fästen till mig! Allt perfekt! =)
 
4 år sedan

Halens

 
Ringde kundtjänst om hjälp med beställning. De hade ingen aning om produkten jag frågade efter (bara vad den kostade och om den fanns i lager) och kunde inte hjälpa mig med några frågor om produkten. Aningen kasst när man ringer till deras egna kundtjänst. Det jag ringde om var en sängram.

De hänvisade mig till att skicka ett mail istället, det gjorde jag men efter 96 timmar har jag fortfarande inte fått något svar. Vill veta lite saker om sängramen eftersom produkt beskrivningen på deras hem...   Läs mer