38 år Medlem sedan: 2003-09-29

Defcons omdömen

Här visas de omdömen Defcon har lämnat på Prisjakt & Minhembio.

+1 
+ Byggkvalitén
+ moto display "rörelse igenkänning"
+ Bra prestanda, allt flyter så smidigt.
+ Ett "rent" OS utan bloatware
+ Bättre batteritid än vad jag hade förväntat mig, brukar ofta ligga runt ca 60% vid tolvsnåret på kvällen. (använder dock inte telefonen så frenetiskt).
+Snabba uppdateringar

- Kameran, den ger bra bilder men missar dock fokus lite för ofta, blixten är också något för svag.
- Har ett litet brusljud innan ett samtal, försvinner dock när samtalet kopplas upp.

Summering:...   Läs mer
12 mån sedan

Sony STR-DN1040

 
Ett stort ljud för en liten peng!

Jag lovade mig själv att aldrig köpa en Sony receiver i hela mitt liv efter rätt så usla erfarenheter (ljudmässigt). Men tillslut så var jag tvungen att bryta det efter alla omdömen jag hade läst om den.

Ljudet är både stort och harmoniskt, luftig och detaljerat och den låter till och med bra i 2-kanal! Jag tror aldrig jag har stött på en hemmabio receiver under 5000:- som låter så här bra i 2-kanal. Sonyn är inte långt ifrån min 2-kanals Cambridge, kör bi-a...   Läs mer
12 mån sedan

LG 60PB560V

+1 
Har haft den i en månad och är än riktigt imponerad(för priset), svärtan är lite grådassig ur kartongen men ändras lätt genom att ändra gamma under inställningar osv. Jag tycker också att det är bara ett plus att slippa allt som heter "smart-tv" och 3D klarar jag mig utan till man slipper ha glasögon på sig...
Det jag kan störa mig på är den glansiga bildytan som det tyvärr är på de flesta tv-skärmar nuförtiden.
 
Köpte den för 799:- på Elgiganten och för det priset kan man knappast klaga. En enkel och smidig NAS för en vettig peng, väldigt lättanvänt webb UI, kanske lite för få inställningar. För mig var det verkligen plug n play, den uppdaterade firmware direkt jag startade upp den och startades om och allt fungerade som det ska.
Dock så hade jag lite problem med att skicka över en större mängd data samtidigt men det löste sig genom att använda "mapping a network drive" till de olika resurser man skapa...   Läs mer
1 år sedan

Netgear WNDR3400

 
Hade en Netgear router före denna och den var så ostabil att man var tvungen att starta om den 5-7 ggr per vecka minst! Så jag sa åt mig själv aldrig mer Netgear! Men i paniken blev det en en Netgear WNDR 3400 (Cisco routern var slut i butiken då jag behövde en ny asap). Blev dock överraskad hur bra denna har fungerat, den är riktigt stabil och ger bra hastigheter plus att den är lätt att konfigurera. Kommer dock att byta denna inom kort då den saknar Gigabit Ethernet.

Plus
*Stabilt Wifi och ä...   Läs mer
1 år sedan

Philips SHP1900

 
Köpte dom här lurarna på semestern då jag hade glömt mina lurar hemma. Lurarna sitter faktiskt ganska skönt och är lätta, ljudet är dock under medel vilket man kan förvänta sig för de priset. Det låter som om någon har stoppat bomull i högtalarna...platt och burkigt ljud (jämfört med Philips SHP8900 exempelvis). Funkade helt klart som en nödlösning på semestern med fördel att dom är slutna så slipper man höra allt oljud exempel i bilen. Hörlurarna får ändå 5 av 10 p.g.a priset.   Läs mer
 
Den här SSD har varit min OS disk sedan 2010 och fungerar fortfarande kanonbra efter 4 år. Fick dock ett gäng BSoD (tror det var inom en 2 veckors period) efter 1~1,5 års hård användning. Men efter en uppdatering av firmware så har den rullat på utan några som helst problem.
1 år sedan

Philips SHP8900

 
Har just spelat in dom ett par tusen timmar och dom låter fortfarande kanonbra. Skön djup bas med ett klart (lite åt det varmare hållet) mellan/diskant register. Man kan spela väldigt högt utan att det "distar". Har tappat dessa lurar ett flertal gånger i golvet och ena infästningen på bygeln har gått sönder men gick att reparera med epoxylim =). Sitter skönt på huvudet men man kan inte vara så aktiv (läs: springa/böja sig framåt/bakåt) för då trillar dom av ganska enkelt.
2 år sedan

Macrom M-DVD7602

 
En riktigt trevlig 2-DIN stereo som har en del finesser fast den har några år på nacken. Skärmen är riktigt ljusstark och man har inte några problem att kunna urskilja texten på skärmen vid solljus. Blåtanden fungerar som man förväntar sig, kopplar ihop mobilen på någon sekund, sen är det bara och streama musik via mobilen eller använda enheten som handsfree. Var enkelt att installera backkameran och använda denna enhet som skärm. Ljudet är relativt bra från radio, cd/dvd och något sämre via US...   Läs mer
2 år sedan

Epson EH-TW480

 
Köpte denna till jobbet och bilden är faktiskt bättre än förväntat p.g.a det låga priset, bra färgåtergivning, skarp och riktigt ljusstark. Svärtan kunde ha fått vara något bättre.
Den är något högljudd på normal mode men kör man i eco mode vilket man kan med lätthet utan att tappa någon nämnvärd ljusstyrka, då blir projektorn något tystare.
Ganska enkel (få alternativ) i menyn, tyvärr är det ingen lens shift heller men det var inga som helst problem då jag monterade den i ett tak-stativ. Den ä...   Läs mer
 
Har haft denna ryggsäck ett par år och den är riktigt trevlig. Den övre delen är rätt så rymlig så man får in en extra tröja, mössa eller handskar osv. På sidan får man plats för en vattenflaska. Ytterfacket får man inte en hel del tillbehör som extra batteripack, filter, putsduk etc.
Utrymmet för kameran har bra skydd från vadderingen och rymmer även ett extra objektiv, exempel ett 70-300 mm.
Den är dock något för liten för en Nikon D300 med batterigrepp men fungerar bra om du kör utan batter...   Läs mer
3 år sedan ( Uppdaterat: 2 år sedan )

LG Optimus 4X HD P880

+6 
*uppdatering
Efter den sista uppdateringen så är problemet med autofokus borta vid videoinspelning, plus att LG 4X HD kommer att få Jelly Bean 2013 =). Så därför ökar jag omdömet, vilket har aldrig hänt tidigare!

Jag behövde en mobil ganska snabbt och satte pristaket på runt 3000:-. Dom närmaste telefonerna i den prisklassen var ett ljusår efter och det närmaste konkurrenterna sett till prestandan är SGS 3 och One X och dessa är dyrare.. Dvs den är så pass sjukt snabb jämfört mot min gamla DHD...   Läs mer
-1 
Köpte ett par stycken Verbatim 16GB USB minnen, 2 av 4 dom gick sönder inom några få veckor. Själva konstruktionen riktigt trevlig men skulle dock aldrig rekommendera detta minne då kvaliteten är minst sagt usel.
2 år sedan

 Biobygge

(NLT)
 
3 år sedan

B&W 686

 
Köpte dessa små rackare idag efter jag har provlyssnat på ett flertal olika stativare. Det som jag föll för var en relativt detaljerad återgivning men ändå lätt lyssnat, lite åt det varmare hållet. Ljudet upplevs luftigt och basen framför allt riktigt imponerande ur dessa små lådor, så pass bra att min aktiva subwoofer får nu stå och skämmas när jag spelar musik. En nackdel som jag märkte är den har en ganska smal sweet spot i höjdled.

En liten jämförelse med några andra modeller jag lyssnade ...   Läs mer

4 år sedan

Outlet24

 
Riktigt nöjd med deras leverans (snabbt och smärtfritt) och otroligt bra priser dom kan erbjuda. Fri frakt över 500:- är också ett riktigt trevligt.

Fördelar:
Otroligt bra priser!
Snabb leverans.
Fri frakt över 500:-
Kolli nr och sms avisering.

Nackdelar;
*Postförskott finns inte som ett betalnings alternativ.
*Deras hemsida skulle inte må illa av en trevligare layout.

Summa: några små små detaljer drar ner betyget till 8/10
 
5 år sedan

CyberPhoto

 
Jag har beställt från Cyberphoto åtskilliga gånger och det har alltid fungerat otroligt bra (även när jag har strulat till ordern). Leverans, support och framförallt personalen är i världsklass!

Jag skulle nog vilja säga att det är absolut den bästa internet butik i Sverige med god marginal. Mig kommer dom aldrig att tappa som kund.
5 år sedan

Pioneer SE-M390

 
Jag har nyligen knäckt mina och jag är både glad över det och olycklig samtidigt =) Lurarna sitter riktigt bra dock kanske lite väl otympliga. Ljudet overall ligger runt 4,5-5 av 10 men en sak som som dock sticker ut är basen. Den är helt sjukt djup och lurarna tål att spelas i 300db utan att basen börjar "slå över". Det är faktiskt väldigt imponerande sen om basen är alldeles för blöt är en annan sak, gillar du disco tjafs och bastunga prylar så kommer du digga dessa =)
5 år sedan

iEar NC-300

 
Mina ordinarie lurar gick sönder under semestern så jag panik köpte dessa vilket ja ångrar mig stort. Värdelösa på precis alla sätt!
-Riktigt värdlös passform tar riktigt ont att ha på sig dessa efter bara någon timme.
-Brusreduceringen fungerar riktigt uselt. När man använder den funktionen så förändras karaktären på ljudet till det sämre.
-Glapp efter 3 dagar! Ljudet vandrar höger till vänster

Det ända plus är att kabeln är löstagbar, that's it!
 
Diggar denna Razor Salmosa hel mycket. Jag vill inte ha en tegelstens tung mus och den ska vara liten men med bra prestanda för en liten slant då är denna mus kanon. Precisionen är bra mycket bättre än möss jag har provat tidigare MS explorer 3.0 osv. Enda riktiga nackdelen med denna mus är att det finns ingen tum-knapp.
+1 
Tyvärr så finns det inte några original batterigrepp till D40/D60 så eftermarknads prylar är det man får nöja sig med.

Hur är då YXTM för Nikon D40/D40x/D60, jo det är lite "plastigt" men det känns ändå hyfsat väl byggt och kommer nog att hålla om man inte kastar kameran i backen. Det sitter även en avtryckare som man kan styra via IR-porten, den fungerar väl sisådär (utan AF).
Jag köpte batterigreppet för att D40/D60 är alldeles för liten framförallt vertikalt plus att batteritiden ökar marka...   Läs mer
 
6 år sedan

fotofyndet

 
Har aldrig varit med om så snabb leverans och service från någon internetbutik någonsin (beställde söndag kväll fick på tisdag morgon)! Svarade snabbt och utförligt på mail. Tyvärr så har butiken ett ganska begränsat utbud av produkter men priserna de få prodekter dom har är sanslöst bra. Dom får en 8 i betyg, utökar dom sitt utbud får dom en 10:a.
 
Hade tidigare 2st externa Western Digital Elements och båda gick sönder på under 7 månader. Fick på garantin denna disk istället och ångrar mig inte en sekund att jag bytte märke ungefär som från Lada till Audi.

+Tyst
+Snabb, eller snabbare än både WD Elements och Seagate Freeagent.
+On/off knapp
+Stilrent chassi
+Kvalitets känslan

-För kort std USB sladd
 
VARNING KÖP INTE DENNA EXTERNA HDD!!

Western Digital är ett stort skämt, 2 st 500Gb har gått sönder för mig på 7 månader!!

Första gick sönder p.g.a nätdelen, den blinkade bara till när jag försökte slå på disken. Den andra disken började smälla/knäppa i varje gång man försökte komma åt den och åtkomsttiden blev 5-10sek och tillslut dog den helt.

Läste på ett flertal forum att det är vanligt att nätdelen går sönder, helt oacceptabelt!
 
6 år sedan

Inet

 
Mycket nöjd över Inets behandling av vi kunder snabb leverans, bra information och bra betalningssätt. Precis som det ska vara, världsklass!
6 år sedan

LG 32LG3000

 
Jag var ute efter en annan LCD tv men den var slutsåld och jag fick 32LG3000 till ett bra pris istället och jag ångrar inte det en sekund! Den har en mycket fin skärpa även med analog signal och med digital och högupplöst 720p är en sanslöst skarp. Inga direkta eftersläpningar vid (tv/film tittande), bra svärta, färger, ljusstyrka och enkla/lättförstådda menyer. Den är snabb på byta kanal och fjärrkontrollen känns gedigen. Bra med utgångar och ett bra stativ, designen är helt ok och lampan i fr...   Läs mer
6 år sedan

Koss UR40

 
Ja äntligen!
jag har sökt efter ett par lurar som har ett bra ljud och sitter skönt för runt 400-500kr. Jag köpte först ett par Sennheiser HD205 och sen ett par Philips modell? Sennheiser satt oskönt och ljudet var sämre balanserat och philips lurarna hade ett "burkig" ljudkaraktär.

Ja hur är dessa Koss UR40 då, jo jag instämmer med dom andra omdömen som har givits. Lätta, underbara att ha på sig, klämmer inte obekvämt åt. Välbalanserat luftigt rent ljud. Lätt att ta med sig då dessa är vikbar...   Läs mer
 
7 år sedan

LensWay

 
Har beställt flertal gånger från Lensway och det har fungerat klockrent. Igår afton beställde jag min order och idag hade jag linserna i handen, det är bra leveranstid!
7 år sedan

Koss Spark Plug

 
Ljudet; ljudet är ganska platt och dålig "skärpa", den djupa basen tycker jag fungerar till den musik jag lyssnar på och det är bara rock.

+ Tar bort massor av ljud från omgivning (jobbar med dessa)
+ Basen är lite små mysig :)

- Basen kan bli lite för påträngande då och då
- Efter flitigt användande i 6 månader ca 3 timmar per dag så började dessa glappa
- Kan vara äckligt jobbiga att få in i öronen!

Slutsumma: för knappt en 130:- så är dom värda varenda krona och troligen bir det svårt at...   Läs mer
 
Äntligen efter velande köpte jag denna för den är så sjukt snygg! Har haft mobilen 3 dagar nu och den fungerar perfekt för mig, inga problem med simkort, kamera osv. Den är inte alls seg i menyerna som folk säger inte heller slö från väntläge. Men dock 2 minus får den, mittenknappen låter lite (plastljud) när man navigerar i menyn och kameran är väl inget att hänga upp i julgranen, men ska man ha en bra kamera då köper man en "riktig" digitalkamera. En minus bubblare enligt folk ska vara knapp...   Läs mer
8 år sedan

 Hemmabion

(Jokkmokksjocke)
 
8 år sedan

 Cinemax

(cinemax)
 
8 år sedan

 S6500fd

(spongebob)
 
8 år sedan

 Sanningens ögonblick (HIFI)

(calle_jr)
 
8 år sedan

 Bara en bild

(tomsan)