Störst i Norden på internet
Personlig service 0770-777 600
Låga priser, Snabba leveranser

http://www.polarpumpen.se

Betalningsalternativ

SveaWebPay faktura
Kortbetalning
Postförskott
Direktbetalning
Faktura
Avbetalning
Förskottsbetalning
PayPal
Bitcoin
SMS-betalning

Är något felaktigt, Tipsa oss gärna här!

Butiken finns i Sverige och visar priserna i kr. Kontakt med butiken kan ske på svenska

Utökad företagsinformation:

  Inga skulder registrerade hos kronofogden.
  Företaget registrerat för 8 år sedan
(data från 2015-10-04)
Detaljerad information Polarpumpen har fått betyget (8.04)
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Sortera efter:
 • Perfekt
  Beställning Leverans
  Jätte nöjd med allt.
 • Perfekt
  Beställning Leverans
  Inget att klaga på! Fått servicen gjord idag av en trevlig göteborgare som gav goda råd och svarade på frågor. :)
 • Perfekt
  Beställning
  Perfekt installation och polarpumen anlitade MYSAB 0370-461 61, kunnig installatör som tog sig tid att förklara
 • Bra
  Beställning
  Det är alltid jobbigt att distansköpa dyr utrustning. Speciellt i sommartid var det svårt att få svar. Men efter många om och men blev det beställt. Jag beställde mot faktura, men blev av någon anledning registrerad för förskottsbetalning - vilket (efter ett tag) visade sig vara på pappret, utan att någon förskottsbetalning förväntades.
  Som förvarnat så fick jag vänta ett tag på pumpen. Sedan var installatören fullbokad. Som tur var så hade jag inte värmepanik hemma, så det gick bra. Vi bokade leverans av över 200 kg värmepump till tomtgräns till dagen före installation. Sista biten (upp för trappa) skulle installatören ta. Men "paketet" skulle vara väderskyddat och klara att stå ute.
  Nu ville Schenker helst leverera på fredag (installation på tisdag), men de var inte allt för svåra att övertala till måndagsleverans. Tyvärr inte med mer precision än så, vilket innebar att en hel arbetsdag försvann. Måndag morgon meddelade de att pumpen var lastad men att de inte hade system för att se när den skulle komma. Sent på måndag eftermiddag ringde de och sa att Hoppsan! Någon hade glömt att fylla i att det var ett stort, tungt och HÖGT paket som måste fraktas stående - så de hade ingen bil för det på måndag. MEN de lyckades få fram den på måndag morgon PRECIS innan installatören kom. Och tur var det, eftersom paketet inte var väderskyddat, var märkt med "förvaras torrt" och det regnade.
  Installationen var sedan en historia för sig. Killarna som kom ska verkligen ha kred för att de fick upp pumpen för trädgårdstrappan och ganska snabbt fick ut den gamla. De monterade bland annat snabbt bort en dörr för att få bättre utrymme. Något senare kom installatören, som verkade kunna värmepumpar. Detta i kontrast till hans kollega, som skötte kringservice. Tyvärr inte en helt lyckad kombination, t.ex. när kollegan skickades upp på vinden för att kontrollera hur utloppskanalen såg ut. Men inte visste han hur en sådan såg ut, så han ägnade åtskilliga minuter med att ösa lösull och gräva fram ventilationskanalerna mellan frånluftsdonen och pumpen, innan jag lyckades tjata mig till ett avbrott. Med ett spår av lösull gick vi ner och jag rapporterade hur utloppskanalen såg ut...
  På det stora hela en bra installation, tror jag. Lite märkligt att de inte hade med utrustning som behövdes, utan var tvungna att köpa nya delar två-tre gånger. Men mitt system kanske var unikt? Sedan misstänker jag att de blev stressade för att det tog mer tid än de tänkt, för avslutet blev sådeeer. "Assistenten" skickades för att avlufta radiatorerna, medan installatören avslutade. Men här gick något fel, för radiatorerna porlade som en äldre herre på toaletten när de hade åkt. (När jag hörde av mig om det så fick jag svaret att avluftning egentligen inte ingår i installationen för att radiator och värmepump är olika system, och att det är fullt naturligt att det kommer in luft i systemet efter ett tag. Men okay då, de kunde kanske komma förbi om kågon vecka eller två.) Dessutom spred sig en fruktansvärd avloppsstank i huset. I sluthasten hade installatören monterat u-brunnen till avloppet fel, så att det inte fanns något vattenlås. Detta var nu blockerat av värmepumpens rördragningar, vilket gjorde att det såg hopplöst ut. Och hade jag inte tagit röruppknytarexamen på Hogwarts så hade vi troligen fått acceptera en konstant doft av eau-deu-röv - alternativt silvertejpa oss till en lösning. Men jag fixade det och luftade ur elementen. (Första försöket! Och jag har inte ens med rörarbeten i min arbetsbeskrivning!) SEDAN ringde installatören och kunde komma "imorgon". Tack - men nej tack...
  Men på det stora hela är jag nöjd med både bemötande och produkt. Lite glapp här och var, och kanske inte 100% kompetens i installationsmomentet. Men ganska bra. Dock många moment som kan hå fel. Och om är åtminstone liiiite händig själv så är det en bra försäkring...
 • Perfekt
  Beställning Leverans
  Väldigt nöjd. +++++++++++++++++++++++
  Köpte en Fujitsu 12LTCN med installation efter ROT. Allt gick väldigt väldigt smidigt och installatören var trevlig. Bara positivt att säga om köpet.
 • Perfekt
  Beställning
  Snabb och bra leverans, samt bra priser.
 • Perfekt
  Beställning Leverans
  Fick hjälp med att reparera min luftvärmepump. Min lokala VVS-butik ville bara att jag skulle byta till en ny för 23000kr plus installation. Nu kom jag undan med 3000kr. För pengarna vi sparade kan vi åka på en varm solsemester.

  Kan varmt rekommendera denna butik. Bra pris och bra service.
 • Perfekt
  Beställning
  Finns inget att klaga på.
 • Usel
  Kort version: Värdelösa på att kommunicera med kunder efter lagd order och slarvig installatör.

  Hela versionen:
  Innan jag la min beställning så var det alltid snabba svar på mina frågor och placeringar, installationstid och liknande. Men efter att jag lagt ordern så tog det VECKOR att få svar på frågor och VECKOR innan jag fick min installationstid eftersom dom GLÖMT min order (hur man nu kan göra det...). Då hade jag ändå frågat om en installationstid omgående vilket dom lovat att försöka hjälpa till med. För att ens få svar på mina mail (efter lagd order) så fick jag besöka kundchatten på hemsidan där dom aktivt tar kontakt med en för att sälja värmepumpar och påpeka att jag gärna ville ha svar på mina mail. Detta hände UPPREPADE gånger.

  När dessutom installatören på plats gör ett halvdant jobb med snett hängande innedel och plastkanal och fula märken på min nymålade vägg kan jag inte annat än att ge sämsta möjliga betyg. Är kanske en aningens billigare än lokala aktörer med facit i hand förstår jag varför. Nästa gång blir det en annan aktör och förhoppningsvis slipper jag bättringsmåla väggen då.

  Samma mönster med snabba svar innan order och värdelös kommunikation efter lagd order hände 2012 då jag beställde en annan värmepump. Men då va iallafall installationen bra.
  2 mån sedan
 • Hej!

  Vad tråkigt att du upplever att inte fått hjälp efter köp, och jag ber om ursäkt att vi inte svarat dig i tid. Då jag saknar namn och ordernummer från dig kan jag inte gå in i ordern och se var det har gått fel, men självklart ska du få svar när du kontaktar oss.

  Pumpen ska såklart inte hänga snett. Ibland kan dock väggar och tak vara snea vilket gör att det ser ut som om pumpen hänger snett, när den i själva verket sitter rakt på väggen. Om det är pumpen som är sne - kontakta oss gärna så att vi får gå till botten med detta, antingen via chatten eller på 0770-777 600.

  Med vänliga hälsningar,
  Linda

 • Perfekt
  Beställning Leverans
  Nöjd med allt, snabb bra & proffetionel service. Rekommenderar absolut 👌
 • Perfekt
  Snabb service och smidig leverans. Varan motsvara mina förväntningar.
  2 mån sedan
 • Bra
  Beställning Leverans
  Överlag fungerade det bra. Dröjde ett bra tag innan installatören hörde av sig och sedan hade installatören lite knapert med vissa verktyg men annars gick det smidigt och blev snyggt installerat.
 • Perfekt
  Beställning
  Utmärkt..... helt enligt förväntningarna
 • Dålig
  Beställning Leverans
  Skulle inte rekommendera av helheten icke proffisionella
 • Hej,
  Tråkigt att höra! Hör gärna av dig till oss så vi kan klara ut tillsammans, om vi behöver åtgärda något särskilt.

  Hälsningar,
  Frida

 • Perfekt
  Beställning Leverans
  Jättenöjd
 • Usel
  Beställde och betalade service på min luftvärmepump för en månad sedan. Jag fick ingen information om hur det skulle gå till, om jag t ex skulle bli kontaktad av en servicefirma. Mailade till Polarpumpen och frågade men de brydde sig inte om att svara. Kontaktade dem sedan på chatten och fick namn och telefon till en firma som skulle göra servicen.

  Har ringt servicefirman några gånger utan att få svar och jag kommer inte göra det igen utan avvakta och se hur usel servicen verkligen är för den som inte tjatar (vilket men inte ska behöva).

  Oavsett hur firman i slutänden sköter servicen, om den någonsin blir gjord, så blir det absolut lägsta möjliga betyg till Polarpumpen, riktigt usel service.
  3 mån sedan
 • Hej Erik,
  Jag får börja med att be om ursäkt för den dåligt upplevelsen vi gett dig! Självklart ska du få svar när du kontaktar oss.

  Som min kollega nu har berättat för dig, har vi tillslut fått tag i vår montör som är på semester.
  Hoppas att överenskommelsen mellan dig och min kollega känns bra, och att du i slutändan blir nöjd med tjänsten som du köpt.

  Önskar dig en trevlig kväll!
  Hälsningar,
  Frida

 • Bra
  Beställning Leverans
  Allt har till slut fungerat bra.
 • Usel
  Beställning
  Beställde och betalade service på min luftvärmepump för en månad sedan. Fick ingen information om hur det skulle gå till, om jag t ex skulle bli kontaktad av en servicefirma. Mailade till Polarpumpen och frågade men de brydde sig inte om att svara. Kontaktade dem sedan på chatten och fick namn och telefon till en firma som skulle göra servicen. Har ringt dem ett par gånger utan att få svar och jag kommer inte göra det igen utan avvakta och se ur usel servicen verkligen är för den som inte tjatar (vilket men inte ska behöva). Oavsett hur firman i slutänden sköter servicen så blir det absolut lägsta möjliga betyg till Polarpumpen, riktigt usel service.
 • Perfekt
  Beställning Leverans
  Mycket snabba leveranser av lagerförda artiklar.
 • Perfekt
  Beställning
  Allt har fungerat perfekt. Kanonbra och trevlig installatör som gjorde ett mycket professionellt jobb
 • Dålig
  Beställning
  Fruktansvärt dålig kommunikation med kundservice order.
 • Perfekt
  Beställning Leverans
  rekommenderas till alla.

  duktig servicepersonal,bra kommunikation
 • Usel
  Betalade service i förskott via kort. Ingen ringde upp och bokade tid inom 2 veckor. Försökte maila flertalet ggr, men ingen svarade. Ringde upp två ggr och fick till slut tid för service 5 veckor efter betalning skedde. Servicen skulle ta 1 timme. Hantverkaren dyker förstås upp 1 timme efter avtalad tid.
  Uselt.
  4 mån sedan
 • Hej Durin!

  Vad tråkigt att du är missnöjd med ditt köp av service hos oss. Tyvärr verkar det som om din order föll mellan stolarna när vi bytte ut två system. Väntetiden för service är mellan 2-4 veckor och jag ber så mycket om ursäkt att det tog lite längre tid för dig.

  Vi brukar försöka ge en cirkatid och reserverar oss för lite flexiblare tider. Ibland kan trafiken eller dagens tidigare installationer/service dra ut på tiden. Självklart borde installatören ha meddelat dig detta, något som verkar ha missats, och något vi ber om ursäkt för.

  Hoppas du är nöjd med din värmepump för övrigt och att servicen gjorde den som ny igen.

  Önskar dig en fin måndag!

  Med vänliga hälsningar,
  Linda

 • Usel
  Beställning
  Sämsta hantverkaren hittills. Svarar inte på mail. Tvungen att ringa flera ggr för att få tag på ngn.
  Uslaste servicen någonsin.
 • Utmärkt
  Beställning
  Snabb, smidig installation av luft-luft-värmepump utförd av en proffsig och kunnig installatör som tog sig tid att förklara vad han gjorde och varför. Toppen!
 • Perfekt
  Beställning
  Mycket bra. Tyst och jämn fin värme, trots blåsigt väder i skärgården
 • Utmärkt
  Beställning Leverans
  Trevliga att ha att göra med, verkar kunniga!
 • Perfekt
  Beställning Leverans
  Högsta betyg! Fungerade perfekt från beställning till färdig installation.
 • Acceptabel
  Köpte en luftvärmepump och köpprocessen fungerade helt ok, sätter ändå ett ganska lågt betyg av följande anledningar:

  - Önskade köpa en Panasonic RE9. Slut i lager och den skulle inte komma in på flera månader enligt Polarpumpen, som istället rekommenderade en Sharp (vilken jag också köpte). Men bara några dagar efter köpet så fanns Panasonic i lager.

  - Sharpen som jag köpte kostade 9900 kr (jag fick den för 7900). Men nu reas den ut och då står det att ordinarie pris var 12900. En lögn alltså.

  - Polarpumpen har reggat en mängd olika webbadresser som ger sken av att vara bloggar, informationssidor för produkterna etc, men som förstås bara är till att dra trafik och komma högt i sökranking. Så arbetar inte ett seriöst företag.
  5 mån sedan
 • Hej Pepsi,
  Vi beklagar verkligen den dåliga informationen som vi verkar ha gett i samband med ditt köp. Det verkar onekligen som att vi själva inte haft tillräckligt med information vid tillfället för försäljning. Hade du hört av dig direkt när du upptäckte att Panasonic fanns i butik, hade vi kunnat göra en enkelt ändring i din order.

  Vad gäller priserna, kan det ibland hända att vi noterar rekommenderat pris i butiken, först långt efter att vi lagt in produkten. Därav det stundom förvirrade intrycket. Detta ber vi om ursäkt!

  Vad gäller våra temasidor, hymlar vi inte med att det är vi som står bakom dem. Vi ser det som ett bra sätt att ge våra kunder information, samtidigt som vi gör det enklare att hitta till vår huvudsite. Vi lägger ned mycket resurser på vår kommunikation, och ser den som en viktig del av både vår kundservice och vår marknadsföring.

  Hoppas att du i slutändan är nöjd med din nya värmepump!
  Hälsningar
  Frida

 • Perfekt
  Beställning Leverans
  Tycker allt har gått smidigt från början till slut, helnöjd!
 • Utmärkt
  Beställning
  Mycket bra betyg generellt.
 • Mycket bra
  Beställning Leverans
  Helt ok!
 • Utmärkt
  Beställning Leverans
  Bra service snabbt och trevliga montörer
 • Utmärkt
  Beställning
  Snabb leverans
 • Usel
  Beställning Leverans
  Jag blev lovad av försäljare att bli kontaktad innan en eventuel höjning av priset gjordes, men det är ingen som har hört av sig, när jag ringde om detta fick jag bara bortförklaringar, jag hade ju velat handla till det lägra priset, men det blev inte så , så jag kommer inte att rekomendera polarpumpen
 • Perfekt
  Beställning Leverans
  Mycket nöjd med allt från köp till installation.
 • Perfekt
  Beställning Leverans
  Bara positivt. Bra produkt, bra pris och snabb leverans.
 • Perfekt
  Beställning Leverans
  Leverans och montering enligt ÖK
 • Ganska bra
  Beställning Leverans
  Det började så bra. Enkel att beställa, bra personal, betalning mot faktura, snabb leverans.

  Men för att få full garanti måste installationen göras av installatör anvisad av Polarpumpen. Installationspartner AB har gjort 3 försök att rätta till en från början misslyckad installation utan att lyckas.
  1. Installerade utan att vakuumsuga systemet.
  2. Vakuumsög enbart innerdel + rör.
  3. Tömde systemet på köldmedie, vakuumsög och återfyllde det GAMLA köldmediet.

  Är dessa installatörer verkligen certifierade tekniker?

  Mellan varje åtgärd har det gått ca 10 dagar och nu befarar jag att pumpen blivit skadad. Det kommer troligen inte att visa sig förrän garantitiden gått ut.

  Problemen är nu åtgärdade. Polarpumpen har varit lätta att kommunicera med och angelägna om att installationen skall vara till belåtenhet. Onödigt att det skall behöva bli såhär.
 • Hej,

  Först, vad roligt att höra att du var nöjd med beställning, leverans och betalning.

  Det är dock väldigt tråkigt att du har blivit missnöjd med installationen av din värmepump och vi ska försöka svara på din fråga och dina tankar.

  1. Här hoppas vi att det har blivit ett missförstånd. Systemet ska vakuumsugas vid installation. Har detta inte gjorts ber vi hemskt mycket om ursäkt för det.
  2. När det kommer till vakuumsugning, går det tekniskt sätt bara att vakuumsuga innerdelen och rören då köldmediet finns i utedelen.
  3. Vid flytt av en värmepump eller tömning av system hör det inte till vanligheten att man fyller på med nytt köldmedium, det går alldeles utmärkt att återanvända köldmediet då det är samma köldmedie i pumparna idag som för ca. 8-10 år sedan.

  Självklart är Polarpumpens montörer och våra samarbetspartners certifierade tekniker!

  Då det inte går att koppla ihop ditt omdöme med ett ordernummer eller namn blir det svårt att se vad som har hänt. Hör gärna av dig till oss på 0770-777 600 eller maila till info (at) polarpumpen.se så att vi kan försöka lösa ditt problem tillsammans.

  Med vänliga hälsningar,
  Linda

 • Perfekt
  Beställning Leverans
  Allt har fungerat klockrent! Beställde även installation, allt klart inom två veckor! Trevligt bemötande från alla håll, bra service!
  Helt suveränt!!
 • Perfekt
  Beställning Leverans
  Vel, kjøp til Norge krever ikke personnrm hvis prisen er under kr 2000,-
  Ellers, meget fornøyd med servicen.
 • Usel
  Beställning Leverans
  Vår sämsta affär någonsin! Den 24 Juli 2014 köpte vi en duo split med installation, den installerades den 21 augusti, en vecka senare reklamerades(allt enligt deras rekommendationer) den ena innerdelen då det var ett tickande ljud i den. 12 oktober va montören här, men lyckades inte fixa den. I slutet av november kontaktade vi både Polarpumpen samt montören och frågade varför ingen hört av sig, vad som skulle hända osv. Som vanligt, i detta fall, då vi fått ringa och tjata, och aldrig blivit uppringda som de lovat, så fick vi även denna gång inget svar, mer än att "den personen ringer upp, eller den personen" så höll det på precis hela tiden, till slut, efter vi återigen ringt, då berättade montören att den 8 januari så skulle innerdelen bytas ut. Nu har det hänt saker innan detta, för det första så skickade Polarpumpen fel modell utan att meddela oss, efter pratat med dem så hävdade dem att den vi fick va mycket bättre, trots att det va en äldre modell. De skickade då 2 biobiljetter till oss. När det blev minus ute, så började pumpen bete sig konstigt, innerdelen nere(samma innerdel som skulle bytas ut), den levererade inte alls samma värme som den på ovanvåningen, det va 17 grader på morgonen trots att vi satt pumpen på 24, detta vid -3 grader ute. Då undersökte jag modellen de skickat, kollade efter manualer på Panasonics hemsida, alla manualer hävdade ett den modellen vi fått enbart skulle klara ner till -10 grader, den vi skulle fått -15. Då tog jag upp detta med Polarpumpen, och de hävdade att så inte va fallet, trots alla dokument jag läst. Vi hävdade att detta omöjligt kan klassas som Nordiskt Klimat att en pump inte kan leverera värme vid -3 grader, samt att ifall en pump som skall klara ner till -15 inte behöver arbeta lika hårt som en som skall klara ner till -10 när det är -3 ute. Detta vill dom inte alls hålla med om, de hävdade fortfarande att den vi fått va bättre, men naturligtvis byter ut den mot den vi skulle haft från början, då det var vår lagliga rätt eftersom de inte meddelat att det levererat en annan modell från början. Och ifall ni läst vad denna person sa om Panasonic så tror jag ingen hade velat köpa den, de va nästan som han försökte skrämma oss till att behålla den gamla eftersom han sa att ni får då en sämre modell eller köpa 2 st nya, och då, helt beroende på modell, antingen få pengar tillbaka, eller lägga till pengar om de va dyrare. Att vi sedan fått vänta så länge på att få innerdelen fixad, eller att de inte ringde upp oss, att vi själva fick jaga dem med blåslampa för att något skulle hända ville de inte prata om, det va en definitionsfråga på vad lång tid var osv. Sen att det när vi beställde de nya pumparna, skulle betala för 2 st installationer till trots att hålen redan va borrade, rören återanvändes, all material som kanallister återanvändes spelade ingen roll, det va 5800 kr per pump utan ROT!! Det tog 5 timmar att plocka ner de gamla och upp med de nya, för en person, vi fick dessutom betala för en byggställning ännu en gång. För detta erbjöd oss Polarpumpen 1110 kr! Bara ställningen kostade oss 471 kr, så de va inte mycket Polarpumpen ville kompensera oss med!! Vi orkade tyvärr inte med dem, och tyvärr tror jag att de vet sådant, de väntar helt enkelt ut kunder!!

  All kudos till montörerna, de va fantastiskt duktiga!!

  ALDRIG mera Polarpumpen, bevare oss väl!!
 • Hej Tony,
  Riktigt tråkigt att du upplever hela affären med oss, så som du beskriver!

  Vi vill börja med att be om ursäkt för att vi skickade fel värmepump från början. - Även om den vi skickade, faktiskt i själva verket var starkare än den du beställt. Vi erbjöd att byta ut pumpen, när du märkte att den värmde för lite. Men vi upplyste om att den du ville byta till, med största sannolikhet skulle leverera ännu mindre värme.
  Vi gjorde därför en deal där vi lät dig byta till två pumpar som skulle motsvara husets värmebehov, mot en kostnad av bara mellanskillnaden, avseende priset på själva pumparna. Inget togs ut för extra installationer eller frakt.

  Hoppas att du i nuläget är nöjd med värmen hemma. Åter igen är vi mycket ledsna att din beställning slutade i en sådan trasslig historia!

  Hälsningar,
  Frida

 • Mycket bra
  Beställning Leverans
  Inget att anmärka på.
 • Perfekt
  Beställning Leverans
  Supernöjd med allting.
 • Utmärkt
  Beställning Leverans
  Leverans och montering av pump är utfört mycket bra.
 • Utmärkt
  Beställning
  Väldigt smidigt
 • Usel
  Beställning Leverans
  Ångrar att jag tog kontakt och beställde från Polarpumpen.
 • Hej,
  Jag skulle vilja be dig att kontakt oss (0770-777 600, info@polarpumpen.se), så att vi kan reda ut vad som kan ha gått snett.

  Önskar er en fortsatt trevlig dag!
  Hälsningar,
  Frida

 • Perfekt
  Beställning Leverans
  Har ännu ej fått räkningen, men hittills jättenöjd med allt. Pumpen fungerar jättebra.
 • Perfekt
  Beställning
  Väldigt enkelt att beställa hos dom och man ser om varan fins i lager med
 • Utmärkt
  Beställning Leverans
  Snabb leverans och installation